درباره پروژه تحقیقاتی و کاوشکر رایپ اطلس - Ripe Atlas Probe
پروژه رایپ اطلس - Ripe Atlas
سازمان رایپ به عنوان یکی از پنج سازمان متولی منابع اینترنت جهانی، پروژه بسیار جالب و جذابی را با نام پروژه کاوشگر اطلس Ripe Atlas Probe شروع کرده است. این پروژه یک شبکه جهانی از کاوشگرهائی است که وضعیت اتصال به اینترنت را در سراسر دنیا بررسی نموده و اطلاعات دقیق و موثقی از وضعیت اینترنت را به ما ارائه می دهد. برای این امر نیاز هست که از نقاط مختلف اینترنت وضعیت ارتباطی با نقاط دیگر بررسی شود، برای این منظور RIPE NCC شروع به توزیع دو نوع دستگاه در نقاط مختلف جهان نمود، اولین دستگاه که نام آن Probe ( کاوشگر ) و دومین دستگاه Anchor ( لنگر ) نام دارد. شیوه کار هر دو دستگاه تقریبا شبیه به همدیگر می باشد. تنها تفاوت Anchor نسبت به Probe در ظرفیت سنجش نمودن بالای آن می باشد.
کاوشگران تحقیقاتی - Probes
مشارکت در پروژه - Become a Probe Host
گزارش تصویری از پروژه تحقیقاتی و کاوشکر رایپ اطلس - Ripe Atlas Probe
'دستگاه کاوشگر - Probe






دستگاه کاوشگر - Anchor






نمونه گزارشات آنلاین - Statistics






اطلاعات تکمیلی از پروژه تحقیقاتی و کاوشکر رایپ اطلس - Ripe Atlas Probe
چرا در این پروژه شرکت کنیم ؟
در یک پروژه بین المللی به شناخت هر چه بیشتر وضعیت زیرساخت اینترنت ایران کمک خواهید نمود.
کاوشگر شما پنل جامعی در سایت رایپ به شما ارائه میدهد که گزارش فعالیت ۲۴ ساعته اینترنت شما می باشد. گزارش های دقیقی که شما را از وضعیت ارتباطی اینترنت خود باتوجه به گراف های جامع مطلع خواهد نمود. مدیران و کارشناسان فنی شبکه از این گزارشات میتوانند برای مصارف فنی علی الخصوص عیب یابی استفاده نمایند.
باتوجه به هاست کردن کاوشگر، به شما روزانه مقداری امتیاز تعلق میگیرد که این امتیازها در حساب شما در پروژه اطلس ذخیره شده و شما نیز با استفاده از این امتیاز ها می توانید سنجش های اختصاصی انجام دهید. بعنوان مثال می توانید به ۱۰ کاوشگر در انگلیس، ایران یا هند بگوئید سایت شما را Ping نموده و سرعت دسترسی سایت خودتان را از نقاط مختلف دنیا بسنجید. سنجش های پیشرفته تر نیز مانند تعداد هاب های بین راه و حتی SSL نیز قابل انجام است. برای هر سنجش تا ۵۰۰ کاوشگر را بطور همزمان در شبکه میتوانید در اختیار خود قرار دهید.
این سنجش ها که به لطف پروژه اطلس و همکاری هزاران نفر ممکن شده است، برای حرفه ای های صنعت اینترنت و همینطور علاقه مندان، بسیار هیجان انگیز و حائز اهمیت می باشد.
نقشه های بسیار جالب و مفصلی از اطلاعات استخراج شده از این پروژه به دست میآید که همه آنها برای علاقه مندان در اینجا قابل دسترس هستند.
با مراجعه به این وب سایت می توانید به یک مجموعه کامل از موارد استفاده، تحقیقات و تحلیل های منتشر شده بر اساس RIPE Atlas را در آزمایشگاه های RIPE دسترسی پیدا نمائید.
چه پروتکل هایی مورد بررسی قرار میگیرد ؟
بعد از ثبت نام و دریافت دستگاه کاوشگر خود, ابتدا آنرا به اینترنت متصل کرده و سپس دستگاه شروع به کار می نماید. البته دستورالعمل کار با دستگاه نیز به همراه دستگاه کاوشگر برای شما ارسال میگردد. پروتکل هایی که در حال حاضر از طریق اینترنت و دستگاه شما مورد بررسی قرار میگیرد شامل Ping , Traceroute , DNS , SSL , TLS , NTP , HTTP میباشد و مستقیما به مرکز نگهداری اطلاعات در Ripe NCC مخابره می شود.
چه میزان پهنای باند و حجم اینترنت مصرف می شود ؟
بدلیل اینکه تمامی اطلاعات ارسالی و دریافتی در حد Ping و بررسی DNS و … می باشد می توان گفت باتوجه به این موضوع از مصرف اینترنت بسیار کمی برخوردار است و اگر بخواهیم میزان مصرف یک ماهه کاوشگر را محاسبه کنیم بسیار ناچیز است. استفاده از این دستگاه حجم / ترافیک و پهنای باند شما را مصرف و اشغال نمی نماید.
مزایا این دستگاه و مشارکت چیست ؟
بررسی و رفع مشکلات شبکه با چک کردن اتصال سریع و انعطاف پذیر.
ایجاد آلارم با استفاده از بررسی های وضعیت رایپ اطلس که با ابزار نظارت خود کار می نماید.
پاسخگویی زیرساخت DNS، بعنوان مثال سرورهای اصلی را می توان بررسی نمود.
تست اتصال TCP/IPv4
تست اتصال TCP/IPv6
و …
موارد بهره وری مشارکت چیست ؟
دارندگان پروب RIPE Atlas نه تنها به ایجاد بزرگترین شبکه اندازه گیری اینترنت در جهان کمک می نمایند بلکه با فعال بودن دستگاه در شبکه می توانند صاحب امتیازاتی از جانب RIPE شوند که این امتیازات را برای موارد ذیل می توان استفاده نمود:
درخواست بررسی وضعیت سرور خود برای تمامی اعضای رایپ از سرتاسر دنیا از طریق ( پینگ، وضعیت DNS, SSL, HTTP )، در نظر داشته باشید
در دسترس بودن دائمی و سرعت دسترسی به یک وب سرور می تواند در وضعیت SEO یک وب سایت موثر باشد.
تعداد کاوشگران در سراسر جهان چه تعداد است ؟
تعداد کاوشگران Probe در سراسر دنیا ۱۰۳۰۵ مورد میباشد و همچنین تعداد کاوشگران Anchor در سراسر دنیا ۳۰۰ مورد میباشد.
تعداد کاوشگران در ایران چه تعداد است ؟
تعداد کاوشگران Probe در ایران ۲۹۰ مورد میباشد و همچنین تعداد کاوشگران Anchor در ایران ۳ مورد میباشد.
ثبت نام و دریافت کاوشکر رایپ اطلس - Ripe Atlas Probe
- لطفا کلیه اطلاعات فرم ثبت نام را به درستی و بدقت وارد نمایید تا در صورت ارسال پستی به مشکل برخورد نکنیم
- با توجه به محدودیت دستگاه, کاوشگران بر اساس ISP هایی که کمترین Probe در شبکه آنها موجود میباشد, توزیع میگردد